bannerdezsoili0

Kiegészítő leírás, a körírásokhoz használt coller pluginhoz.Megnyitod a kommanderedben a PhotoFiltre mappáját, azon belül a plugins mappát. A szokásos módon fogod az egered bal gombjával és behúzod, majd óvatosan, nehogy valamelyik mappádba belecsússzon, elengeded a fájlt. Megnyitod a szerkesztődet, és a szűrők, Bővítmény menüpontjában találod a már telepített paste inside körfelirat menüdet. A LadyJ fórumában leírta a beállításait ennek a körírás szerkesztő pluginnak, azt ott olvasd el, és tekintsd meg, megéri, annyira értelemszerűen írta le, hogy nem kívánok ismételgetni, felesleges lenne. Én ide most azt szeretném betenni, ami picit még jobban megkönnyíti a munkádat, ha csak fent szeretnél félkör alakú írást, hogy abban az esetben, milyennek kell lennie a beállításnak. A körírással gond nincsen, azt majd megtapasztalod magadtól is. Ám a félkörösnél van egy pici huncutság, és azt nem igazán értettem eleinte meg én sem, amíg a Jutka meg nem tanított rá engemet is. Hogy te már ne szenvedj vele, leírom szívesen, használd egészséggel.


kepdezsoili


Van egy elrontott képem, erre teszem most a feliratot. Jutkánk már szépen, értelmesen leírta, hogy a képed mellé hozz be egy felirathoz szükséges üres csíkot. Most nagyobb írást alkalmazok, hogy lássad te is. Tehát egy 80 px magas és 800 px hosszú csíkot hozok be a szerkesztőmbe, a kép menüpontban rákattintok a színkezelés -RGBA(alfa csatorna) -ra,


kep2dezsoili


Majd a varázspálcával a fehér csík belsejébe, és a szerkesztés, kivágással, máris kapok egy színtelen írásnak való csíkot. Rákatt a T betűre, elkészítem a szükséges feliratot, majd egyesítem a rétegeket és készen is van a felirat sávom. Annak érdekében, hogy ne legyen nagy az íratlan felület, rámegyek a Kép menüpont automatikus körbevágására, ami rendezi az írott sáv felületem nagyságát a betűk nagyságához mérten. Még be kell menni a szerkesztés menüpontba és rákattintani a másol almenüre, és ezzel a felirattal végeztünk.


kep3dezsoili


kep4dezsoili


kep5dezsoili


A képen, amire a feliratot rá akarom vinni, a jobb oldali szerkesztőből választom a kör kijelölőt és annak megfelelően, ahová az írást feltenni szeretném, kijelölöm.


kep6dezsoili


Megnyitom a szűrök menüsorban a Bővítmények menüpontját és választom az újonnan telepített paste inside nevű almenü pontját. Megjelenik egy táblázat, aminek a beállítását szintén megtalálod a Jutka fórumában, az alábbi képek közül a 7-es, az lesz, amilyenre jelenik meg, ha jól van beállítva. A második képen láthatod, mit kell változtatni, vagyis a trükk, hogy a 61 értékű weight almenümet duplázni kell, vagyis pontosan 122-ra teszem, majd a lenght menüpontot félkör esetén mindég 2000-re, az offset-et 200-ra.


kep7dezsoili


kep8dezsoili


kep9dezsoili


Persze, ez az írásmód, és szín sem a megfelelő, de te alakítsd a saját ízlésed szerint. Sokkal kisebb betűvel dolgozz, most azért készítettem ekkorát, és ilyen csúnya feketét, hogy jobban látszódjon a képen. Alakítsd ki a saját ízlésed szerint, a fenti képsor szemléltetés céljára készült. A plugin használatának, teljes leírását megtalálod az alábbi linkre kattintva:http://ladyj.hu/