bannerdezsoili0


oktatokepem

Alapképek készítése egyik hangos versemhez.

( Két képen szemléltetek pár trükköt, figyelj!)

Ha van rá igény, akkor ezen a vonalon is folytathatom az oktató anyagok kibővítését.
Nagyon szívesen segítek nektek, a saját szép képeitek egy csokorba való szerkesztéséhez, annak érdekében, hogy ti is fel tudjátok tölteni a legnagyobb fórumba, a YouTube-ra.

Tehát, ha van ilyen kérés, azt jelezzétek a vendégkönyvemben,és akkor tovább viszem ennek az anyagnak a szerkesztését, felteszem ide azt a kis segédprogramot, aminek a segítségével el szoktam készíteni a videó-klippeket.
Behozok a szerkesztőmbe egy sima alapképet, mely már előre el lett készítve, most csak felhasználni akarom.

egyeskep


Ennek se színe, se formája, egy sima kép alap, rajta egy maszk, ezért a szűrök közül előveszem a Mehdi, Contrast Balance menü pontját, és a magam ízlésére állítom be azt.


ketteskep


harmaskep


Amikor készen van, megnyitom a szűrőket, és választom a Leképzés, progresszív kontúrját.


negyeskep


Az átlátszatlanságot hagyom 100-on, a színnek adok egy zöldet, a szélességet én ebben az esetben 20-ra teszem, de bármekkorára lehet és bármilyen színnel, a 3 lehetőség közül én a jelölést most a szétázásba teszem. Ezzel a képem kap egy zöldes keretet és a szürkéből, zöldesbe megy át az egésznek a felszíne.


otoskep


hatoskep


Tehát van már egy színes alapom. A versem fűről, és rólam, vagyis az emberről, álmairól, vágyairól, és nem kis önvallomásról szól. Tehát a képnek mindég hűen kell a tartalmat ábrázolnia. Jelen esetben, legalább 14-15 szerkesztett képre lesz szükségem. A kiinduló pont a filmhez, mindég ez az alap lesz. Keresek rá egy alkalmas mintát, ami ismétlődni fog, más-és más térben, vagy időben, vagy talán még egy nőt is rápróbálhatok, ami időközönként akár madárrá is változhat. Alulról behozok mappákat és végig nézem mi felelnek leginkább meg az első képnek, de előtte a nevemet, lehetőleg ugyan azzal a zölddel, mint amit az imént használtam egy fekete kerettel, ráírom.


heteskep


nyolcaskep


Elkezdem variálni az elő képet. Felhozok egy szerencse-bambuszt, és egy virágos vázát. Majd keresek valami érdekeset a kettő összeolvasztására.


kilenceskepTaláltam is egy angyali gyermeket, aki imádkozik, csak be kell radírozni a háttérbe. (lehetne nem radírozni, de akkor ez nem lenne igazi része a háttérnek, hanem fő elemmé válna egyből). Levesszük a beállításoknál az átlátszóságot legalább 50-re és a zöld elemeket leradírozzuk úgy, ahogyan látni szeretnénk a későbbiek folyamán. Majd visszaállítjuk a beállításoknál az átlátszóságot, és ráduplázunk, ha kell, triplázunk a bambuszunkra, ami a füvet jelképezi, így a versem jelképeként válik fő elemmé.


tizeskep


tizenegyeskep0


Ha úgy látjuk, hogy már kellően éles, akkor egyesítjük a rétegeket.


tizenharmaskep


Lementjük, mint a videónk első képét.


tizennegyeskep


A vers alapján, szükségünk lenne egy esős képre is, ez lesz a második képünk. Ismét behozzuk az alap képet, amit az elején elkészítettünk, és ráteszünk valamilyen női alakot.


tizenotoskep


Beradírozzuk ismételten a széleket, ne lógjon ki és lementjük második képként. Miután félig png formátumú, nem fogunk tudni esőt tenni rá a szerkesztőnkben. Azért van egy csomó segédszerkesztő, hogy ezt orvosolja. Most egy sima képnek próbálunk esőt varázsolni, nem mozgatni, csak pár eső-szerű formát ráilleszteni. Ehhez én az AMS Photo Effekt nevű kis progit használom, beleteszem a képet és az Artistic Effects, Top Part menüjéből választom az esőt. Mentem és visszaviszem a szerkesztőmbe az esős képemet.


tizenahatoskep


Ráhelyezem a fő motívumot, a szerencse bambuszomat, ami a füvet jelképezi, és máris készen a képem.

keptizenhetes


Csak pár képpel szerettelek volna picit bevezetni az én szerkesztői világomba. Úgy érzem, megint egy kicsivel többet kaptál, és megmutattam neked más lehetőségeket is. Annak érdekében, hogy szépet alkossunk, néha bizony több segéd programot is kell használnunk. Ez mindég az adott képtől függ, attól, hogyan tudjuk álmainkat megvalósítani. Mert álmodni kell, az a miénk. Az egy belső hang, ami megmutatja, valójában kik is vagyunk. Szól hozzánk, és mi szerkesztők, ezt képekbe formázzuk. Szerencsés vagyok, isten annyi pluszt adott nekem, ami által meg is írom, meg is festem és meg is szerkesztem az álmaimat. Kívánom, hogy neked is sok örömöd teljék benne. Folytasd a szerkesztést, hátha te az enyémtől jobb eredményeket tudsz ebből az alap képből előhívni. Már csak ezért sem folytatom a szerkesztést ebben az anyagban. Majd, ha megnézed a kész videót, akkor megérted, miért is kell ezeket ilyen aprólékosan és precízen elkészíteni. Jó munkát kívánok neked is.


Alapkép:

alapkep